Vrouwenemancipatie

dolle-mina2Huidige verschillen op de arbeidsmarkt

Hoewel de tijd van de Dolle Mina’s en de strijd om het stemrecht achter ons ligt, zijn er nog altijd veel verschillen tussen mannen en vrouwen op de arbeidsmarkt. Ten opzichte van veel derde wereldlanden, is de situatie in Nederland uiteraard een stuk beter voor vrouwen, maar er is altijd ruimte voor verbetering.

 

Rolpatronen

Er zijn natuurlijk carrièrevrouwen die geen gezinsleven op hun wensenlijstje hebben staan en bijvoorbeeld manager zijn met een hoog salaris. Maar traditionele rolpatronen hebben nog altijd de overhand. Als een kind geboren wordt, blijven veel vrouwen thuis om hun taken als moeder en huisvrouw zo goed mogelijk uit te voeren. De man werkt meestal veertig uur per week om de kost te verdienen.

Parttime

Een andere optie is dat vrouwen parttime gaan werken en dat komt neer op een ‘anderhalf verdieners samenleving’. Het kabinet streeft juist naar een tweeverdienersamenleving waarbij mannen en vrouwen ongeveer evenveel uren werken.

Top

Er zijn tegenwoordig nog altijd meer mannen aan de top binnen bedrijven en organisaties, dan vrouwen. Dit betekent niet dat mannen het beter doen in die posities, maar het is voor mannen eenvoudiger om een hoge functie te krijgen dan voor vrouwen. Toch wil ook de overheid dat de topfuncties evenwichtiger worden verdeeld over de beide seksen.