Blog

Vrouwen en auto’s

Danica-Patrick-Nascar-HD-WallpaperDe emancipatie van vrouwen is een serieuze aangelegenheid. Dit artikel is echter bedoeld voor luchtig vermaak en dient dus te worden gelezen met een korreltje zout. Vrouwen en autorijden is namelijk al decennia een combinatie die door mannen vaak wordt geridiculiseerd. Er zijn echter vrouwen waar mannen naar op kijken als het gaat om driving skills.

 

Danica Patrick

De Amerikaanse racecoureur is het voorbeeld voor veel vrouwelijke coureurs. Ze is tot dusver de enige vrouw die een IndyCar race wist te winnen. Sinds 2012 rijdt ze onder andere in de NASCAR Nationwide Series in de Verenigde Staten.

Natacha Gachnang

Het Zwitserse racetalent is pas 25, maar rijdt momenteel is de FIA Formula 2 Championship en was onlangs de eerste vrouw in twintig jaar die meedeed aan de beroemde race de 24 uur van Le Mans.

Courtney Force

Deze jongedame heeft Communicatie gestudeerd, maar doet tegenwoordig onder andere aan dragracing. Ze is sinds 2011 woordvoerder voor Ford Motor Company’s Driving Skills for Life en daarbij komt haar opleiding goed van pas.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van vrouwen die wèl met auto’s overweg kunnen. Maar ook al ben je zelf een getalenteerde autorijder, mannen komen meestal goed van pas bij het aanschaffen of leasen van een tweedehands auto (nieuwe auto’s zijn meestal veel te duur!) Zij zijn niet alleen goed in het onderhandelen over de prijs, maar genieten daar ook nog eens van. Gun ze dus dat ene pleziertje en laat ze dan zien wie de beste bestuurder is!

Tags: , ,