Blog

Ga voor die topfunctie!

timthumbHoewel statistieken aangeven dat er nog altijd meer mannen in topfuncties zijn dan vrouwen, betekent dat niet dat je als vrouw het meteen moet opgeven! Hieronder vind je een aantal tips om voor de baan te gaan die jij wilt, hoe moeilijk het ook lijkt.

 

 

  • Passie. Dit is één van de belangrijkste aspecten in een loopbaan. Als jij laat zien dat je gepassioneerd bent over je werk, wordt dat enthousiasme zeer zeker opgemerkt. Bovendien gaan passie en je werk goed doen meestal hand in hand.
  • Risico’s nemen. Als je af en toe (goed overwogen) risico’s neemt, zal dat vroeg of laat leiden tot succes. De meeste mensen aan de top hebben een sprong in het diepe moeten wagen om te komen waar ze nu zijn. Iedereen twijfelt zo nu en dan aan hun capaciteiten, maat laat dat je niet tegenhouden!
  • Zelfverzekerdheid. Iemand met de uitstraling van een bange muis, zal zo goed als zeker geen topfunctie krijgen. Mensen moeten vertrouwen in je hebben en je respecteren als leidinggevende. Werk dus aan je zelfvertrouwen als je de carrièreladder wilt beklimmen.
  • Respect. Als je wilt dat je medewerkers jou respecteren, zul je ook hen met respect moeten behandelen. Wie goed doet, goed ontmoet.

Tags: ,